Min tid

Kommande händelser

För närvarande inga planerade.

 

Tidigare händelser

2016

23 april kl. 18.00, Göteborgs stadsbibliotek
Presenterade Rosa Liksom, Per Johansson, Alejandro Leiva Wenger, Alexander Mahmoud och Linn Hansén under Världsboksdagen. Arrangörer: Författarcentrum Väst och Göteborgs stadsbibliotek.

13 april kl. 18.00, Göteborgs Konsthall
Samtalade med Magnus Bärtås med utgångspunkt i hans separatutställning ”The Strangest Stranger and other Stories” på Göteborgs Konsthall.

8 april kl. 19.00, Amiralitetsgatans litteraturfestival
Läste en text i svallvågorna av Ett eget rum-texten på världens minsta litteraturfestival ett par kvarter från där jag bor.

2 april, Textival, Göteborgs Litteraturhus
Gick i dialog med Virginia Woolfs Ett eget rum under Textival, i ett block där även Helga Krook och Samira Motazedi medverkar.

19 mars kl. 19.00, Littfest, Bokcafé Pilgatan, Umeå
Presenterade Daniel Åberg och Hanna Wikman, samt Provins nr 1/2016 på numrets releasefest under Littfest.

25 januari, AF Borgen, Lund
Läste min dikt ”En dansk dikt” som finns publicerad i Ordkonst nr 4/2015 på releasefesten för numret. I övrigt läste bland andra Alice Hosa och Sofia Roberg.

11 januari, Göteborgs litteraturhus
Läste ett utdrag ur min översättning av Kate Zambrenos Hjältinnor samt en recension/dikt av Roxane Gays Bad feminist på första Klubb söndag. Dessutom läste Signe N Hammar och Karin Brygger.

2015

13 december, Gävle stadsbibliotek
Presenterade Anna Jörgensdotter, Ghayath Almadhoun, Christine Bylund och Max Hebert på släppfest för Provins nr 4/2015 på stadsbiblioteket i Gävle.

6 december, Göteborgs litteraturhus
Ledde ett samtal om iscensättningen av Norrland i anslutning till Provins nr 3/2015. Medverkande i samtalet var Ola Nilsson, Linnéa Sjödin och Linnea Isberg. Därefter läste Samuel Hognert och Helena Öström.

10 november, Litteratur på Blå, Oslo
Panelsamtalade med Anna Axfors och Elis Burrau om twitter och litteratur, och samtalet leddes av AFV Press Kenneth Pettersen. Kände mig som en udda fågel. För den som har en sådan läggning finns samtalet att lyssna på i efterhand (själv skulle jag aldrig utsätta mig för det).

28 oktober, Göteborgs litteraturhus
Gjorde vid ett par tillfällen under hösten nedslag i den nya svenska poesin tillsammans med Jesper Brygger. Vid andra tillfället läste Elis Burrau, Leif Holmstrand, Sevi Kumral och Heidi von Wright.

26 september, Litteraturscenen, Bokmässan Göteborg
Presenterade och läste ur årets tre hittills utkomna nummer av Provins tillsammans med Pernilla Berglund.

25–26 september, Bokmässan Göteborg
Presenterade för fjärde året i rad poeter i Rum för poesi, anordnat av bästa Rámus förlag.

17 september, Göteborgs litteraturhus
Gjorde vid ett par tillfällen under hösten nedslag i den nya svenska poesin tillsammans med Jesper Brygger. Vid första tillfället läste Ahmad Alsoure, David Väyrynen, Hanna Riisager, Petra Mölstad och Tone Schunnesson.

15 augusti, Malmfältens folkhögskola, Kiruna
Pratade om och läste ur Provins tillsammans med mina medredaktörer Pernilla Berglund och Fanny Carinasdotter under Norrländska litteratursällskapet/FC Norrs sommarmöte.

17 april, Köpenhamn
Läste ur en essä om Clarice Lispector och Willy Kyrklund på releasefest för OVBIDATs nya tidskrift.

31 mars, Copacabanas Litterära Tisdagsklubb på Whakapapa i Stockholm
Höll min föreläsning Translating Heroines – en föreläsning om att vara sig själv på evenemanget Hjältinnor. Och så läste hjältinnepoeten Ann Jäderlund ur sin översättning av hjältinnepoeten Emily Dickinson. Kajsa Sundin presenterade och Emma Warg läste egna engelska översättningar av Ann Jäderlund.

27–28 mars, Textival på Lagerhuset i Göteborg
Deltog den 28 mars i ett panelsamtal om litteratur och det digitala tillsammans med Julia Pennlert, Rasmus Fleischer och Kenneth Pettersen. I övrigt satt jag mest vid Provins bokbord, gick på bra fester och spillde ut ett helt glas rödvin på Litteraturhusets matta.

12–14 mars, Littfest i Umeå
Releasefest under festivalens kick-off på kvällen den 12 mars för nya numret av Provins som är det första som jag och Pernilla Berglund har varit redaktörer för. I övrigt satt jag mest vid Provins bokbord samt gick på Norrländska litteratursällskapets årsmöte.

30 januari Valand, Göteborg
Höll föreläsningen Translating Heroines – en föreläsning om att vara sig själv för litterära översättare och lite annat löst folk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: